Ons verhaal

In bijna elke keuken wordt er wel gebakken. Mixen voor taarten, cupcakes, brownies, koekjes etc. zijn overal te verkrijgen. Maar, zelf een chocoladereep maken bestond nog niet. Hier zijn wij mee aan de slag gegaan. Met een CHOCADEAU heb je alles bij de hand om in een handomdraai een unieke chocoladereep te maken.

HOE HET ALLEMAAL BEGON

Waar te beginnen? Daarvoor gaan we terug naar begin dit jaar toen we gingen experimenteren om zelf chocolade te maken. Hiervoor gooiden we cacaoboter, cacaopoeder, melkpoeder en suiker met elkaar in een kom. Dit hebben we een aantal keer geprobeerd, maar de smaak en structuur van de chocolade werd helaas niet zoals gehoopt. Geen aanrader dus. Daarom zijn we op zoek gegaan naar kant-en-klare chocolade druppels.

Vanaf de allereerste start was het voor ons duidelijk dat we eerlijke chocolade belangrijk vinden, zodat wij op die manier de wereld een stukje beter maken. We zijn daarom op zoek gegaan naar fairtrade chocolade druppels. Na vele uurtjes Google, bellen, beurzen- en bedrijfsbezoekjes kwamen we erachter dat fairtrade chocolade niet zo eerlijk is als dat het in onze oren klinkt. Boeren krijgen vaak weinig betaald en het is geen garantie voor slaafvrije chocolade.

Uiteindelijk kwamen we terecht bij de chocolade van Callebaut. Deze chocolade is van goede kwaliteit, maar daarnaast ook duurzaam. Dit houdt in dat de chocolade de cacaoboeren in Noord-Afrika steunt. Samen met Cocoa Horizons Foundation biedt Callebaut hen toegang tot trainingsprogramma’s, financiële premies en landbouwgereedschappen. Daarnaast wordt er ook geïnvesteerd in de vier gemeenschap pijlers: onderwijs, kinderbescherming, kansen voor vrouwen en gezondheid. Om deze redenen hebben we gekozen voor de chocolade van Callebaut. Naast duurzaam is het ook nog eens ontzettend lekkere chocolade. Dat is natuurlijk mooi meegenomen!

Naast duurzame chocolade zijn wij ook gaan kijken naar duurzame verpakkingen voor de decoraties. Dit leverde ook weer een leuk leermoment op, want blijkbaar gaan knettersuiker en een bakje van suikerriet niet zo lekker samen. Het bakje was niet luchtdicht wat de houdbaarheid van de decoraties niet ten goede kwam. Daarom hebben wij (met een beetje pijn in ons hart) gekozen voor plastic cupjes. Op deze manier behouden wij de kwaliteit van de decoraties, want niemand zit te wachten op een drapje knettersuiker in een bakje.

Een CHOCADEAU bestaat momenteel uit heerlijke duurzame chocolade van Callebaut, vier decoraties die zo lang mogelijk goed blijven en een mal die voor 80 procent bestaat uit gerecycled plastic. Alles in één doos voor twee unieke chocoladerepen.

Bestel jouw CHOCADEAU!